Hva er ekstrakorporeal sjokkbølge?

Ekstrakorporale sjokkbølger har blitt brukt med suksess i behandlingen av kronisk smerte siden tidlig på 90-tallet.Ekstrakorporeal sjokkbølgeterapi (ESWT) og triggerpunkt sjokkbølgeterapi (TPST) er svært effektive, ikke-kirurgiske behandlinger for kroniske smerter i muskel- og skjelettsystemet.ESWT-B tilbyr en betydelig utvidelse av bruksområdet for myofascial smertesyndrom.Den ekstrakorporale, fokuserte sjokkbølgen tillater presis diagnose og terapi av aktive og latente triggerpunkter.Triggerpunkter er fortykkede, smertefølsomme punkter i en vanligvis anspent muskel.De kan forårsake en rekke smerter – til og med langt unna deres egen plassering.

sjokkbølger (1)

HVA ER MÅLRETTSOMRÅDENE FORSjokkbølge?

Hånd/håndledd

Albue

Skamsymfyse

Kne

Fot/ankel

Skulder

Hofte

Fett samler seg

ED

sjokkbølger (1)

Funksjons

1). Skånsom behandling av kroniske smerter

sjokkbølger (2)

2).Eliminer smerte med sjokkbølgeutløserterapi

sjokkbølger (3)

3).Fokusert ekstrakorporeal sjokkbølgeterapi – ESWT

sjokkbølger (4)

4).Trigger punktsjokkbølgeterapi

sjokkbølger (5)

5).ED Therapy Protocol

sjokkbølger (6)

6).Cellulittreduksjon

sjokkbølger (7)

Fordels

Færre potensielle komplikasjoner

Ingen anestesi

Ikke-invasiv

Ingen medisiner

Rask bedring

Rask behandling:15minutter per økt

Betydelig klinisk fordel: sees ofte5til6uker etter behandling

Historien om sjokkbølgeterapi

Forskere begynte å utforske den potensielle bruken av sjokkbølger på menneskelig vev på 1960- og 70-tallet, og på midten av 1980-tallet begynte sjokkbølger å bli brukt som en litotripsibehandling for å bryte opp nyrestein og gallestein.

Senere på 1980-tallet la utøvere som brukte sjokkbølger for å bryte opp nyrestein merke til et sekundært resultat.Bein nær behandlingsstedet så en økning i mineraltetthet.På grunn av dette begynte forskerne å se nærmere på dens anvendelser innen ortopedi, noe som førte til dens første bruk i beinbruddheling.I løpet av de neste tiårene kom mange flere oppdagelser av dens effekter og det fulle potensialet for terapeutisk bruk som det har i dag.

HVA KAN DU FORVENTE AV DENNE BEHANDLINGEN?

Sjokkbølgebehandling er en ikke-invasiv behandling, og er enkel å administrere.For det første vil terapeuten vurdere og lokalisere området som skal behandles ved hjelp av hendene.For det andre påføres gel på behandlingsområdet.Gelen gir bedre overføring av lydbølgene til det skadede området.I det tredje og siste trinnet berøres sjokkbølgebehandlingsapparatet (en håndholdt sonde) mot huden over den skadde kroppsdelen og lydbølger genereres ved å trykke på en knapp.

De fleste pasienter føler resultater med en gang og trenger bare to eller tre behandlinger over seks til 12 uker for fullstendig helbredelse og varig symptomløsning.Det fine med ESWT er at hvis det kommer til å fungere, vil det sannsynligvis begynne å virke umiddelbart etter den første behandlingen.Så hvis du ikke begynner å se resultater med en gang, kan vi undersøke andre potensielle årsaker til symptomene dine.

FAQ

Hvor mange ganger kan du ta sjokkbølgeterapi?

Spesialister anbefaler vanligvis en ukes intervaller, men dette kan endre seg avhengig av din individuelle omstendighet.For eksempel kan pasienter behandlet med sjokkbølgebehandling for kroniske smerter på grunn av senebetennelse få behandlinger med noen få dagers mellomrom i begynnelsen, med økter som reduseres over tid.

Er behandling trygg?

Ekstrakorporeal sjokkbølgeterapi er trygt for de fleste.Likevel, noen individer møter noen bivirkninger, enten fra feil bruk av terapibehandlingen eller på annen måte.De vanligste uønskede bivirkningene er: Ubehag eller smerte under terapibehandling.

Reduserer Shockwave betennelse?

Sjokkbølgeterapi kan hjelpe det berørte området ved å øke sunn blodstrøm, blodåredannelse og redusere betennelse, sjokkbølgeteknologi er en effektiv behandling for et berørt område.

Hvordan kan jeg forberede meg til ESWT?

Du må være tilgjengelig for hele behandlingsforløpet.

Du bør ikke ta noen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), som ibuprofen, i to uker før den første prosedyren, og gjennom hele behandlingen.

Strammer sjokkbølger huden?

Sjokkbølgeterapi – Reminisce Clinic

I kosmetikkindustrien er Shockwave Therapy en trygg og effektiv behandling som stimulerer lymfedrenasje, oppmuntrer til nedbryting av fettceller og induserer oppstramming av huden.Denne behandlingen kan målrettes mot områder som mage, rumpe, ben og armer.


Innleggstid: Okt-07-2023